Tips om skola och utbildning om man vill plugga utomlands

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av AndreasP, 11 september 2007.

 1. AndreasP

  AndreasP Medlem

  Jag har varit på Gran Canaria 2 gånger med min nuvarande fästmö, och jag blev störtförälskad i stället, speciellt San Agustin.

  Nu bor jag tillsammans med tjejen i Sverige och vi funderar på att "släppa" taget om Sverige och flytta dit, förhoppningsvis i San Agustin området.

  Båda jobbar för tillfället men vi vill börja plugga, men vet inte riktigt vad, helst något som man skulle kunna arbeta med nere på Kanarieöarna:

  Jag har funderat på att utbilda mig till frisör och bartender, så man kan vara lite flexibel, kanske jobba som frisör 2-3 ggr i veckan och bartender 2-3 dagar.

  Hoppas på att ni har några tips på vad man kan arbeta med där nere, något som ger en någorlunda stabil och fast inkomst.

  /MVH Andreas
   
 2. Pellis

  Pellis Medlem

  Nu vet jag inte hur gamla ni är men det är väl inte så mycket att vänta på! Jag skulle flytta direkt!

  Tror allt löser sig på plats om man har tid att vara där nere ett tag och för alla som vill ha arbete finns det jobb att hitta - tror jag i alla fall.

  Det finns ju en bartender utbildning + lite massörsutbildningar har jag för mig, säkert en frisörskola också!

  Börja med att lära er spanska. så flytande som möjligt.

  Hhmm, vad avis jag blir, skulle kunna ge mig av imorgon. Nu låter jag som en gammal bitter tant :D men gud vad jag ångrar att jag inte "vågade" lite mer när jag yngre, som att jobba/plugga/ utomlands. Nä, Fröken duktig skulle jag vara.

  ÅK! Jag lovar att det kommer att bli bra!
   
 3. Cina

  Cina Medlem

 4. AnneliH

  AnneliH Medlem

  !Anda!

  Ja, jag hade också flyttat om jag hade vågat när jag var yngre. Nu när man är äldre och har barn blir det lite svårare, även att lära sig språket...men önskan finns kvar..

  jag hittade en länk som du kan kolla in, där har du utbildningar för att bli massageterapeut på GC
  http://www.kroppsterapiskolan.se/

  Finns också bartenderskola på Gran Canaria och jag tror det finns en bartenderutbildning på Teneriffa också.

  ....om man vågar och har fantasi så kommer man nog lång

  Anneli
   
 5. Riggan

  Riggan Medlem

  Hej AndreasP! Välkommen till forumet!

  Instämmer med övriga att Ta chansen medans ni är unga!!

  Själv är jag + 60 och när jag var ung började en del att arbeta som au pair. Önskar ibland att jag vore ung idag när hela världen ligger öppen bara man vågar.

  Har själv en son som är massageterapeut som var ute under 3 år på kryssningsfartyg och det har han aldrig ångrat. Nu bor han 500 m från oss och har barn och familj. Men upplevelserna har han ju med sig.

  Den dag man flyttar hem till Sverige igen (om man nu gör det) är det en stor merit att ha jobbat och utbildat sig utomlands.

  Lycka till

  Riggan
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis