Vi sparade halva resankassan på att själva boka boende och köpa flygstolar

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av n/a, 2 maj 2005.

 1. n/a

  n/a Medlem

  Ett litet tips till Er som gillar Gran Canaria och har varit där några gånger är att göra som vi gjort de senaste åren, nämligen att boka boende själva och köpa flygstolar.

  Det är ju nästan hela reskassan man sparar!

  Vi har nu bokat vinterns resa och skall hyra en lägenhet privat i ett lägenhetshotell där även TUI har lgh.

  Om vi hade bokat via dom så hade resan för oss (2 vuxna och 1 barn i 2 veckor) gått på ca 20 000 kr nu när vi bokar allt själva går det på 13 000 kr!

  Vårt favoritställe är Bahia Feliz där TUI har de flesta hotellen. Någon annan som har Bahia Feliz som favoritställe här på forumet? Jag längtar dit........!!

  Johanna
   
 2. mysan

  mysan Medlem

  Låter kanon ju!
   
 3. Pellis

  Pellis Medlem

  Vad härligt det låter med värme!

  Jag hade tänkt ta en sista minuten ner runt den 18/5 men så länge det är så här kallt hemma blir ju inte priserna lägre direkt. Den 1/6 är absolut sista datumet jag kan åka sen blir det semester med familjen därnere i 3 v. med avgång 29/6.

  Om jag åker så blir det för 10:e gången, första gången jag var där var 2001 kunde jag inte förstå hur man kunde åka till Gran Canaria. Nu älskar jag det...

  Jag planerar alltid en resa ner i huvudet!
   
 4. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej Pellis!

  Ditt inlägg kunde lika gärna varit jag som skrev...

  Jag åkte ner till Kanarieöarna för 1a gången 2002 och har varit nere flera gånger efter det. Har verkligen hittat mitt paradis här på jorden på Gran Canaria. Har bott i Playa del Inglés och i Maspalomas.

  Ska åka ner i vinter till PdI igen och ev en restresa till Las Palmas i april nästa år. Hinner knappt hem innan man kollar efter nästa resa! Var ska ni bo när du åker med familjen? Var har du bott tidigare? Har du bott på Sunwing i PDI någon gång?

  Ha en skön semester!

  Cattis
   
 5. Pellis

  Pellis Medlem

  Hej Cattis!

  Vi bor alltid på samma ställe, kanske låter tråkigt för många men för oss är det perfekt. Vi har en egen sommar/vinterstuga i San Agustin. När folk frågar vart vi ska åka på semestern svarar vi att vi åker till landet. Många frågar vidare och frågar vart landet ligger andra nöjer sig med svaret och antar att det ligger i Sverige. Gissa om det är underbart! Problemet är väl att man ständigt går i tankarna om att åka ner, min man blir tokig på mig.
  Så vi har aldrig bott på Sunwing.
   
 6. mysan

  mysan Medlem

  Vi ska bo på "anrika" Playa del Sol. Har bott där själv tidigare samt i områdena runt omkring. Jag var på GC mycket när jag var liten, vi hade lägenhet på Monte Rojo.

  Har varit där ett par gånger som vuxen efter det. Senast i San Augustin, Monte Negro. Denna gången åker vi 18/5 som sagt och det ska bli två underbara veckor. Tydligen ska grabbarna i familjen ut och djuphavsfiska så vi tjejer får väl ägna oss åt annat den dagen. Men det blir nog inga som helst problem;)
   
 7. chica

  chica Medlem

  Hej Pellis m.fl. som gillar Gran Canaria!

  Jag är likadan och har också ständigt någon resa på gång i tankarna.

  Nu har jag börjat fundera över kommande vinters resa. Har hittills alltid bott i Playa del Inglés som jag tycker är den utimata orten på många vis men jag har nu funderat lite på San Agustin. Har tittat både på charter och att boka flyg och hotell själv.

  Har bl.a. tittat på Folias i San Agustin och Apartamentos Carmen i Pdi, är det någon som har erfarenhet av något av dessa hotell får ni gärna skriva och berätta. Pellis som har eget hus i San Agustin kanske också har några bra tips/argument till varför jag borde åka till San Agustin. Du har förresten redan givit mig ett bra tips som jag vill tacka för!

  Sedan många år tillbringar jag min sommarsemester i en liten bergsby i Spanien och då i mina svärföräldrars hus och jag kan ibland känna mig trött och även ledsen på alla de synpunkter och kommentarer som folk kan ha på det. Fortsättningsvis kommer jag också att svara att vi ska vara på landet (det är ju också precis vad det är, ett litet sommarhus på landet)
   
 8. skogarna

  skogarna Medlem

  Hej Johanna! Vart vände du dig för att få tag på lägenheten?
   
 9. olivia

  olivia Medlem

 10. Johanna

  Johanna Medlem

  Vi har denna gång hyrt lägenheten genom en privat kontakt, men lägenheter inom samma område går att hitta om Du söker på internet, en länk är tex:

  kanarieöarna.nu/hyraprivat/sanagustin.asp

  Men sök på "Bahia Feliz" på internet så kan Du leta Dig fram. Förra gången vi var där hyrde vi via internet och bodde i lägenheterna på Playa Feliz, lite slitna lägenheter men ändå helt ok! Flygbiljetterna har vi köpt hos på nätet. Lycka till!
   
 11. Nick08

  Nick08 Medlem

  Hejsan Gran Canaria lovers....Maspalomas området är fint, men får jag komma med ett litet förslag? Pröva att åka till Puerto Mogan, Amadores eller Patalavaca nästa gång. Det är minst lika fint som San Agustin fast fräschare, med nyare hotell och konstgjorda stränder som man inte bränner fötterna på.=)
   
 12. klara

  klara Medlem

  Jag och min man har varit 7 gånger i Playa del ingles, så nu tyckte vi att det var på tiden att bryta trenden och åka till något lugnare ställe. Vi har valt Meloneras denna gången och ska bo på en anläggning som heter Cay beach. Jag hoppas att vi har valt rätt.
   
 13. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Det låter intressant...Cay beach....berätta lite vad som finns och var det ligger....[8D] det kan ju vara ett alternativ till nästa resa.

  Anneli
   
 14. klara

  klara Medlem

  Meloneras ligger intill Maspalomas. Vad jag har förstått, så är det en mycket lugn semesterort. Där finns några resturanger och ett köpcenter som heter Varadero. Meloneras är en ganska nybyggd semesterort och jag tror att det fortfarande byggs en del därute. Mig veterligt finns det bara fyrstjärniga och femstjärniga hotell. Cai beach, där vi ska bo är ett fyrstjärnigt. Anläggningen är radhusliknande. Vi ska inte åka förrän den 15 oktober. Jag lovar att återkomma med lägesrapport, när jag har kommit hem.
   
 15. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Ja, nu vet jag...efter vår långa strandpromenad fortsatte vi och hamnade på ett affärscentra som just heter Varadero. Väldigt fint måste jag säga. Det verkar som rena lyxområdet....heter själva hotellet Cay beach?? Det låter verkligen jättefint. Vill bara höra mig för om vi ska testa den delen av ön nästa resa...vi får vänta lite längre än oktober....tyvärr....jag längtar redan dit!

  Anneli
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis