Vita stränder?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av SuperMita, 7 augusti 2008.

 1. SuperMita

  SuperMita Medlem

  Mina föräldrar med barnbarn har varit i San Agustin 2 ggr. Nu pratas det resa igen men nu vill barnen har mera vit strand och blåare vatten. Är det så att Puerto Rico coh Playa Ingles har mera av den varan än SA?
  Har själv oxå bara varit i SA och badat men till jul Fuerteventura :D
   
 2. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Vitare strand har du i Puerto Rico med omnejd (amadores och Anfibeach) Men blåare vatten tror jag det inte är? Men skulle jag åka för att mest bada i havet. Så skulle då jag åka till Puerto Rico. Eller någon av grannbyarna.
   
 3. Cina

  Cina Medlem

  Den vita stranden på Amadores är ej så vit längre..vår dotter som nyligen kom hem från GC. Var så ledsen att stranden på Amadores med den vita sanden var Så Smustig...massor med skräp o fimpar i sanden..hon sa: att det var nog länge sedan de hade rensat där, säkert indragning av tjänster, ..tråkigt. Där har det varit ok tycker jag. Och vatnet ser blått ut där.
   
 4. SuperMita

  SuperMita Medlem

  Är det mycket håll-i-gång i PR? De är ju i sjuttioårsåldern och barnbarnen går inte ut själva på kvällen. Utan de vill som i SA kunna gå och titta i ett köpcentrum och äta ute om kvällarn.
  Solresor har bra erbjudande upp till 18 år på en del hotel, har någon av er läsare åkt med Solresor till PR?
  Är PR i storlek med SA eller det är större utbud på restauranger, affärer och köpcentrum?
  Vilket av Puerto R och Playa I ska man välja om man tänker på lugnet och storleken av San A? De vill kunna kika runt i byn men ändå hitta till hotellet igen....Det gör man ju rätt lätt i SA:
   
 5. Bumpen

  Bumpen Medlem

  CC Puerto Rico ligger längst ner i dalen. Och har många matställen, pubar och affärer. Det känns som det är lite större en CC San Agustin.
  Men det viktigaste i PR är var man ska bo. PR ligger i en dalgång. Och hamnar man högst upp på någon av bergen. Är det en bra bit ner till CC PR och en massa trappor. Annars är ju taxi nästan gratis på GC :D
   
 6. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Hej, är man ute efter lugn så ska man absolut inte åka till pdi, där är det ganska livligt, då skulle jag nog föredra putte, bodde där för några år sedan, men numer passar det mig bättre med pdi. San augustin gillar jag inte alls, där händer ingenting för min del:) men det beror ju också på vad man är ute efter:D/ marie
   
 7. Bumpen

  Bumpen Medlem

 8. n/a

  n/a Medlem

  Ang. stranden i San Agustin håller jag med om att "lavasand" inte är lika mysig som vit. Men måste tyvärr konstatera att Anfi+Amadores sand inte är vad det var, smutsig och nerskitad ALLA dagar i veckan, inte bara på helgerna då dessa stränder invaderas av canarierna själva. Vill man till dessa stränder på helgen så gäller det att vara ute i tid, eller ha med karta o kompass för det är ett problem att hitta handduken framåt dan.
  För att återgå till den i mina ögon avskydda stranden(förr) i SA så får jag lov att säga att den stora upprustningen av stranden har lyckats till 100%. Jag verkligen njöt av att vara där denna gång.
  Det är dessutom ganska skönt att bo i SA och ta buss eller taxi in till PDI o livet där. Centrumet i SA är fruktansvärt sunkit, men även där ska det rustas upp tack o lov.

  solis
   
 9. Cina

  Cina Medlem

  Här är Min o våra kära Canariers älskling strand..
  [​IMG]
  GuiGuia...//;) cina
   
 10. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Det såg riktigt härligt ut cina:) Lite skillnad på den stranden, och den i pdi:D kram Marie
   
 11. Cina

  Cina Medlem

  Eller hur Marie..det är bara lite jobbigt att ta sig dit...men väl på plats är det så häftigt.
  Många ungdomar brukar campa där..tälta.
  Vilket tråkigt väder vi har här nu...vill bara dra härifrån..// Kram Cina
   
 12. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Cina vilken underbar strand och vilken jätte fin bild! :D

  Jag har badat på på ett antal stränder på GC.
  Bahia Feliz där skulle dom behöva göra en fin sandstrand. Tyckte inte om den bumlingstranden!
  Las Buras tyckte jag var bra. En udde som skyddade stranden från vinden.
  PDI Där tycker jag det blåser nästan hela tiden. Det enda minuset med PDI för mej!
  Puerto Rico Den bästa stranden jag besökt på GC.

  Sen har jag bara sett Anfi från höjden på baksidan av den. Och sett en massa bilder och den verkar underbar! :D
   
 13. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Hej igen, regnar här också, smhi har gått ut med en klass 2 varning[}:)] kan komma upp till 100mm lokalt[xx(] Du får väl hänga på ner då cina[:p] det börjar ju närma sig nu:) men å andra sidan fjorton dagar går fort[xx(] snart sitter man här igen och skriver vad man gjort:) Ska försöka komma ut på båt resan i år, det går en tur från putte mot mogan och man får bada från båten, bokade det förra året, men då kunde vi ju inte följa med för det va då Benny blev så sjuk, och inlagd på clinica rocca i sa:( får hoppas på bättre tur denna gången, Mikael pojken va med, och han tyckte det va fantastiskt:)
   
 14. Feliice

  Feliice Medlem

  Anfi & amadores är ju de finaste stränderna dock var det några år sedan jag var där och att de blivit skitiga vet jag inget om, jag tyckte iaf att de var toppen!

  San Agustin stranden är väl sådär .. då blir det hellre poolen för min del och stranden i Taurito dalen likaså .. Stranden i Puerto Mogan var helt ok, väldigt mysigt där !! Så även den i Puerto Rico !!
   
 15. SuperMita

  SuperMita Medlem

  Tack för många bra svar. Puerto är väl rätt backig eller vad man ska kalla det. Tänk om man får en lägenhet med fin utsikt men ett H-vete att ta sig ner och hem igen. Ja, ja vi får se. Kommer ni på mera så hör görna av er här igen.
  SuperMita
   
 16. klara

  klara Medlem

  Vi ska bo allra högst upp i Puerto rico på en anläggning som heter Riosol, ett stenkast från europa köpcenter. Frågan är, om det inte är närmare att gå till amadoresstranden.

  Irene
   
 17. Cina

  Cina Medlem

  Det min kära dotter sa att det var fullt med fimpar o skräp i sanden....tyvärr är det inte kanske nu den bästa städningen på vissa stränder...i Las Palmas har de haft strejk för att få upp sina löner."städarna"
  Hoppas att det kommer att ändras när det gäller städningen..och att de som slänger skräp :( kastar fimpar o annat i de papperskorgar som finns [^]
  samma gäller det även här..min uppfatning är att ett viss antal medborgare struntar att hålla rent efter sig ..har jag rätt eller fel [:p]
  Hoppas du kommer att få det bra på Gc ..Buena Suerte Miniña :)
  // Cina
   
 18. Feliice

  Feliice Medlem

  Det är tråkigt när det blir så .. Hoppas stranden är i bättre skick när jag kmr ner ;) Om jag nu ens hinner mer något solande o badande .. men det ger sig !! Får ju iaf vara i värmen i vinter, så jag ska inte klaga !
   
 19. n/a

  n/a Medlem

  Alltså,den bästa stranden enligt mej som bor på ön är Las Canteras stranden i Las palmas stad.Sen är ju stranden i Playa Ingles både bred och flera kilometer lång och dår hittar man ljus sand och beroende på vädret är vattnet ibland riktigt blått ibland mörkare.På senaste åren har Stranden vid Maspalomas närmast dår fyren är och en bit ut mot P.Ingles hållet så mkt stenar att där gillar jag inte att gå i utan går mkt längre bort mot nakenbadrna.

  Fuerteventura däremot har mkt vita sandstränder och jag tycker att vid Corralejo var det extra vitt.
   
 20. Artemis

  Artemis Medlem

  Håller med Canaria, man "glömmer" ofta bort Las Palmas och Las Canteras-stranden. Den har gyllenbrun sand, inte den där svarta lavasanden. Och vattnet är klart och fint och revet bildar en stilla lagun vid lågvatten!
  Sen kan man ju diskutera hur "barnvänligt" LPA är. Vi reser dit med barn, spanjorerna har ju barn men man ser få turistande barnfamiljer där.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis