Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

Nordbornas favorit är Gran Canaria

Hos TUI Nordic (Fritidsresor) är det Gran Canaria som toppar listan som favorit resemålen hos resenärerna. Som tvåa på listan kommer Thailand som god trea Tenerife och därefter Egypten och Lanzarote.

Antalet resenärer under det gångna året har till Gran Canaria ökat med 23 procent (från de fyra nordiska länderna Sverige, Norge, Finland och Danmark). Under 2011 väntas ökningen hamna på 35 procent. Det skriver tidningen La Provincia på sin nätupplaga.

Siffrorna publicerades i samband med en ceremoni med utmärkelse som delas ut bland företagare på Kanarieöarna. Ceremonin hölls på hotell Princess de Maspalomas.

80 procent av nordborna som lägger sin semester på Gran Canaria väljer stränderna vid playas de Mogán. Det berättade den turistansvarige Tomás Lorenzo i samband med att utmärkelser delades ut till lägenhetshotellet Puerto Príncipe de Puerto Rico (guld), hotell Cordial de Playa de Mogán (silver) och hotell Vistamar (brons).

TUI Nordic, bekräftade att Gran Canaria är företagets viktigaste resmål under vintersäsongen och är tacksam för det fina samarbete som råder med turistmyndigheterna, kommunerna San Bartolomé och Mogán och flera hotell.