Vilken av Kanarieöarna ska vi välja för semestern?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av suss, 2 april 2006.

 1. suss

  suss Medlem

  Vilken av Kanarieöarna ska vi välja för semestern?

  Jag har själv varit endast på Gran Canaria och gillar den ön verkligen . Men hur är det med er övriga? Jag antar att ni har varit på de andra öarna. Vilken är er uppfattning? Är det värt att ta en semesterresa till ex Teneriffa? Skiljer sig ön från Gran Canaria? Vad är det som gör Gran Canaria till ön med stort Ö ? Oj , det blev många funderingar på en gång...:)

  Suss
   
 2. Riggan

  Riggan Medlem

  Det är mest av bekvämlighet som vi åker till G.C. fast vi älskar det.
  Åker vi dit kan vi flyga från Kalmar eller Växjö, annars måste vi till Malmö eller Göteborg. Efterson vi åker i febrari vet man ju aldrig hur vägarna är och där för blir det G.C. för oss vintertid.

  Riggan
   
 3. anneghost

  anneghost Medlem

  När jag åkte första gången så tittade jag på alla öarna och det jag kom fram till då var att Gran Canaria är den ö som är säkrast med sol och värme. Jag vet inte om det är sant men när jag sökte fakta om öarna så fick jag den informatione och eftersom jag ville vara säker på vädret så blev det GC. Och efter det har det bara blivit den GC eftersom jag har velat se mera av den.

  Annelie
   
 4. anamogán

  anamogán Medlem

  Hej,
  De kanariska öarna tycker jag är så olika så det beror kanske på vad man längtar till, lugn och ro eller party?

  Teneriffa tycker jag är en trevlig ö. Playa de las Americas är en nöjesmetropol med allt vad det innebär. Vill man bo lugnt men nära till party och shopping tycker jag att Los Cristianos är ett bra alternativ. På den södra sidan finns det många fina stränder. Jag älskar Puerto de la Cruz som är en stor stad med bland annat många genuina kanariska restauranger i norr. Det kan tyvärr vara lite sämre väder där än på den södra sidan!

  Ang Lanzarote så förstår jag föregående talare eftersom jag upplevde samma sak när jag kom dit första gången (jag tänkte aldrig mer denna ö).
  Men efter att ha varit där några gånger så tycker jag att denna ö har sin speciella charm:

  Lanzarote är väldigt lugnt där och lågbebyggt. De flesta hus och hotell som finns där är endast 2-3 vån höga! Men det tycker jag är så fint för man får inte samma intryck som kanske på övriga kanarieöar att det bara är uppbyggt för turister. De flesta hus är vita med gröna eller blåa fönster luckor. Ska man resa hit bör man nog bo i playa del Carmen eftersom det finns lite mer shopping och restauranger här. Playa Blanca kan också vara ett alternativ men det är lugnare där. När jag sist var på Lanzarote körde jag bil tvärs genom ön genom lavalandskapet och det var en fantastisk upplevelse som inte går att beskriva!! Aldrig varit med om liknande i mitt liv!!!

  Fuerteventura är ju strändernas paradis! Vilka sandständer det finns här! Helt otroligt. Reser man hit är det lugn och ro som gäller dvs bada, sola och slappa. Jag har bott i Corralejo och där är det jätte fint. Nära sanddynor och ständer. Här finns det även bra med restauranger. Nattliv = inget.

  Min "favvo" ö är La Palma, som kallas för la isla bonita = den vackra ön, och det är verkligen sant! Vilken storslagen natur denna ö har!! Det finns även bra med vandringsleder här. Men denna ö är också rätt lugn.

  Jag tycker definitivt du ska prova på någon annan ö också, men som sagt det beror på vad du är ute efter på din semester. Tenerife har ju allt och visst är det fint där. Men övriga öar har också sin speciella charm. Jag skulle absolut råda dig till att åka till La Palma, men som sagt det är inte en party ö, men jag tycker att den ön är den mest vackraste av alla de kanariska öarna med sin underbara natur!!!

  /Anna
   
 5. chica

  chica Medlem

  Alla de sju större kanarieöarna sägs ha sina särarter och unika charm.

  Gran Canaria är väl kanske den ön som är bäst är en kombination av dem alla, kallas ju ibland en kontinent i miniatyr.

  Jag har också besökt Lanzarote som har ett mycket speciellt landskap, särskilt det trolska månlandskapet i Timanfaya nationalpark. En ö för sol och bad i kombination med utflykter i det karga landskapet och kanske kamelritt.

  Besökte Fuerteventura i december och hade underbart soligt och skönt, det är den ö som ligger närmast Afrika och jag vet inte om det innebär något för vädret men det sägs vara väldigt solsäkert där och stränderna är många och underbara.
  En ö främst för soldyrkare och även för surfare, lite mer avslappnat än tex. Gran Canaria, inte samma utbud av nöjen och shopping men allt finns där.

  Teneriffa sägs vara den gröna ön och då tänker man väl främst på den norra sidan med Puerto de la Cruz och hela Orotavadalen. Har varit där några gånger då jag förälskat mig i platsen även om vädret inte är lika stabilt där som i syd.
  Teneriffa bjuder på många utflyktsmöjligheter för naturälskare, inte minst Teide och Canadakratern är fantastiskt.
  Har även tillbringat en vintervecka i Los Gigantes respektive en en vecka i Playa las Americas i syd på Teneriffa och vädret var underbart soligt bägge gångerna.
  Planerar att återvända till sydsidan kommande vinter och då till Los Christianos.

  Under flera år besökte jag årligen Gran Canaria, dels av bekvämlighet då det gick flyg från min hemmaflygplats men också för att jag gillade ön.

  Om man ska rangordna så är nog Teneriffa favoriten tätt följd av Gran Canaria och därefter Fuerteventura. Har ännu ej besökt La Palma, La Gomera eller den orörda ön El Hierro, men planerar även en avstickare till La Gomera till vintern (det går båt från Los Christianos, TF).
   
 6. tuzlak

  tuzlak Medlem

  Hej Chica,

  tänkte fråga dig om du har varit i Los Christianos som du skrev. Kan du berätta lite om hur det var där? Stränder? Har du varit i januari månad? Vissa säger att det är svart lava sand men när jag tittar på webkamera och bilder så är det guld gul sand strand i Los Christianos. Vilket är det som stämmer? Tack.
   
 7. chica

  chica Medlem

  Hej tuzlak,
  min plan att åka till Los Christianos i vinter har reviderats för aannat resmål men jag har tidigare bott på hotel Santiago Salinas på udden mellan Los Christianos och Playa las americas och då ofta promenerat efter strandpromenaden till Los Christianos (dessa orter har i princip vuxit ihop). Det som du sett på webbkameran stämmer. Det är guldgul sandstrand i Los Christianos liksom i Playa las americas. Lavastränderna finns i Los Gigantes och i Puerto de la Cruz. De finaste stränderna finns på sydsidan. Min favorit är Playa las vistas som ligger mellan Playa las americas och Los Christianos. Bägge orterna är trevliga. Mer nöjesliv i Playa las americas och lite lugnare och mer "spanskt" i Los Christianos. Lycka till med resplanerna!
   
 8. tuzlak

  tuzlak Medlem

  Tack för det snabba svaret Chica. En sak till eftersom vi tänker resa i januari (23) så är jag mest orolig för vädret. Går det att bada och sola i januari där?
   
 9. chica

  chica Medlem

  Vädret är alltid förädiskt att uttala sig om. Rent generellt är januari och februari lite luriga, kan vara en del regn. De senaste två åren har det fallit mycket regn i januari/februari. Jag har främst varit på kanarieöarna i december/januari och har alltid varit nöjd med vädret och kommit hem med solbränna. Om man vill bada eller ej är en smaksak. Om det inte är strandväder finns det ändå massor att göra på Teneriffa men om man vill ha det riktigt solsäkert och uteslutande leva strandliv så kan det vara en chansning att åka i slutet av januari.
   
 10. tuzlak

  tuzlak Medlem

  Då var det klart. Nu är resan bokad. 7.140 kr. för 2 pers till Los Cristianos Teneriffa. Ni som reser mycket ett detta ett bra pris för den destinationen och årstiden? Jag har en vecka på mig att ångra mig så om ni skulle komma på något som talar emot att flyga dit i januari får ni säga det nu eller tiga för alltid :) tack chica och alla andra som kommer med tips och förslag.
   
 11. mysan

  mysan Medlem

  Vill inte avskräcka dig för vädret kan vi inte rå över, men här är lite av vad som kan hända eller i alla fall vad som hände oss. Vi var på FuerteVentura i januari. Om vi säger så här, poolbaren kylde ölen i poolen och ingen badade. Vi sov med kläder på, brödrosten och spisen på (att vi inte brann upp) och ändå frös vi om nätterna (jag behöver väl inte säga att vi hade flera täcken). Vi la oss alla fyra i samma säng för att hålla värmen. EN dag på stranden fick vi under en hel vecka (tur att det bara var en vecka, tänk 14 dagar, brrrrr). Fast vi gjorde annat än solade, vi hyrde bil och körde runt i några dagar, så mycket fick vi se. Nu vet ju inte jag om Teneriffa är något varmare överlag än FuerteVentura men i januari var det i alla fall kallt det året (-97 tror jag). Med vår vanliga otur så var det den kallaste januarin de hade haft där.....
   
 12. evaa

  evaa Medlem

  Hej Tuzlak!
  Du har gjort ett klipp om priset är för 2 personer!
  Torviscas heter den bästa stranden som har svart lavasand.
  Playa las Vistas är stranden med den ljusa sanden. Har bott ett antal gånger vid las Vistas stranden både i slutet på januari o
  i början på februari och alltid badat i havet, omkring 18-20 grader
  brukar det vara. Det finns många bra restauranger vid torget i
  Los Cristianos (dit också spanjorer går) likaså vid centrum Vistasur vid strandpromenaden(i botten på hotell Vistasur). Tenerife är ett
  bra val och södra delen som sagt solsäkrare! Naturen är väldigt varierande på Tenerife, hyra bil är att rekommendera.
  Några tips hoppas jag!
  Hälsningar Eva
   
 13. tuzlak

  tuzlak Medlem

  Ja nu blir jag lite gladare. Tack för att ni tog er tid att besvara mina frågor :) kram på er.....
   
 14. chica

  chica Medlem

  Hej Tuzlak och trevlig resa när det är dax!!
  Det var ett bra pris om det är en resa för två med specificerat boende. Ospecificerade resor brukar kunna finnas billigt i den senare delen av januari men det är ju tillgång och efterfrågan som styr priserna så man vet aldrig mer säkerhet hur det ska bli, eller om det ens finns några resor ifall man väntar. Om någon vill ha ett julklappstips såg jag förresten på Apollos hemsida att de har kampanjpriser på spec. hotell på flera resmål på olika kanarieöar i januari med priser mellan 3 700 - 4 200 kronor per person.
   
 15. Cina

  Cina Medlem

  GC eller TF
  +Sand stränder runt ön -lava sträder+sten
  +Sand strand i stan -Pool i stan..
  För oss är det Gc som gäller men visst är det fint på de övriga öarna oxå.

  La Palma är vackrast..

  och den lilla ön GRACIOSA ÄR UNDERBAR. VAR DÄR I SOMRAS OCH BARA NJÖT VARJE DAG.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis