Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

Solsäkra Kanarieöarna gör comeback när ekonomin blir sämre

När vi inte badar i pengar så badar vi i havet kring Kanarieöarna:

Visste du att charterarrangörerna märker en stark ökning i öarnas populäritet när Sveriges ekonomi går sämre under lågkonjunktur?

Kanarieöarna har sedan chartersemesterns genombrott haft en speciell plats i solsugna skandinavers hjärta. Många trogna resenärer återvänder många år efter år.

Men när svenskars ekonomi blir bättre så reser vi mera utomlands och då utökar resebolagen sina kataloger. Tidigare exotiska resmål för backpackers och andra budgetresenärer (som Thailand, Mauritius, Kambodja) är numera möjliga att nå med bekväma charterflyg.

Och det förändrar vårt resande:

I högkonkunktur tillbringar vi inte bara fler av årets dagar utomlands, vi reser allt längre bort. Det gör att allt fler resmål tävlar om semesterfirarnas gunst och semesterdagar.

Och då har Gran Canaria och de andra öarna i arkipelagen fått känna på en hårdnande konkurrens.

Men när det börjar osa lågkonjunktur i Sverige bokar många svenskar om Thailandresan till mer närliggande resmål och Kanarieöarna gör storcomeback.

En stor anledning till att just Kanarieöarna är en vinnare i lågkonjunktur är att all-inclusive är billigt på öarna. Och när vi har mindre i plånboken så åker vi gärna på billiga all-inclusive-resor för att spara pengar.

Den extra stora konkurrensen mellan resebolagen som flyger till Svenskarnas favoritresmål ger också resenärerna en stor tillgång på lågprisflyg och lågprischarter.

En stor fördel med att vi svenskar aldrig slutar resa till Kanarieöarna är att våra favoritrestauranger och hotell på öarna inte riskerar att försvinna eller gå i konkurs från ett år till ett annat (de bästa ställena har alltid kunder). Det är däremot ett öde som ofta drabbar de mer exotiska resmålen när semesterfirarna stannar hemma.

Och när vi väl börjar återupptäcka öarna igen så varar den nytända kärleken för Kanarieöarna ofta i flera år efteråt.