Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

Hierro har premiär i dag

I dag har filmen "Hierro" premiär på svenska filmdukar. Spanien har på senare år blivit en framgångsrik exportör av snygga mardrömmar. "Pans labyrint" (2006) samt "Barnhemmet" (2007) är två av de största europeiska succéerna och söker man filmer med Kanarieöarna som miljö finns filmen "Brustna omfamningar" som gjordes på Lanzarote och som utnyttjar öns dramatiska miljö och nu kommer alltså "Hierro".

Filmen är en thriller där sonen Diego försvinner under en båtresa till Hierro. Den förtvivlade mamman hittar inte sin son och frågan blir många. Har han blivit bortförd? Har han fallit överbord?

Under sex månader försöker mamman leva med sin smärtsamma förlust och gå vidare med sitt liv. När hon får ett oväntat telefonsamtal. Man har hittat kroppen efter ett barn och mamman måste återvända till Hierro. Hon upplever ett främmande, skrämmande landskap befolkat av ondskefulla varelser och så tvingas hon konfrontera sina värsta mardrömmar.

I filmen "Hierro" används landskapet och havets dramatik för att skapa denna rysare. Är man rysarfantast ska man se filmen.