Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

Var tog våra resekataloger vägen? Här är resebolagens bästa alternativ

Att bläddra i en resekatalog inför semestern är närmast något nostalgiskt numera.

Flera resebolag gick ut för ca 10 år sedan ut och sa att de helt skulle ta bort resekatalogerna. Och så skedde också, de tryckts katalogerna försvann.

Men alla känner sig inte helt bekväma med att surfa runt online och sköta allt via datorn. Vi har titta på alternativen.

Tyvärr visar vår sammanställning att det är närmast omöjligt att beställa resekataloger och få dem hemskickade. Ving är den researrangör som kommer närmast med sitt insprationsmagasin du kan prenumerara på.

Här är resebolagens alternativ för den som vill läsa om resmålen i en papperskatalog:

Prenumerara på Vings alternativ till resekatalog

På Ving är det inte möjligt att få hem en resekatalog med hela utbudet av resor. De slutade trycka sin katalog 2010.

För alla som önskar få bläddra i en fysisk tidskrift med inspiration med olika resmål rekommenderar de sitt inspirationsmagasin som kallas Vings Värld.

I den kan du läsa om både nya outforskade resmål och om svenskarnas semesterfavoriter som Kanarieöarna. De gör också reportage, publicerar bilder från hela världen och berättar om sina resekoncept.

Resemagasinet Vings Värld skickas hem i pappersformat till prenumeranter några gånger varje år och du kan prenumerera här. Det går också att läsa online.

Att prenumerara på deras magasin är klart det bästa alternativet för den som vill bläddra i något katalogliknande i soffan.

TUI/Fritidsresors alternativ till resekataloger

TUI erbjuder ingen resekatalog eller resemagasin du kan få hemskickad. Deras tryckta katalog slutade publiceras redan innan Fritidsresor blev TUI.

För den som vill få tips om TUIs olika resor och hotellkoncept, läsa välskrivna resereportage och resenyheter eller få inspiration inför semestern ger de ut TUI Travel Resemagasin.

Men om du vill läsa den tryckta pappersversionen måste du tyvärr hämta tidningen hos någon av deras återförsäljare.

Du kan också läsa TUIs resemagasin online här.

Apollo ersätter katalogen med ny app

Apollo erbjuder varken resekataloger eller magasin i tryckt format.

Kanske är de resebyrån som har gått mest framåt i den digitala tidsåldern. En ersättning för resekatalogen som Apollo erbjuder är en app för mobil eller padda.

Du kan läsa mer om Apollos resapp här.