Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

Må bra hälsoresa till Kanarieöarna

Missa inte den trendigaste semestern:
Haka på en må bra resa eller hälsoresa till Kanarieöarna.

Svenskarna åker på allt fler hälsoresor inriktade på wellness. Det kan handla om en vecka med en inspirerande kändis, vandringsresor eller fokus på GI-mat och träning.

På en må bra resa är det du och din hälsa som står i första rummet. Räkna med att bli serverad extra nyttiga och goda måltider

Självklart är hotellen också anpassade för avslappning. Spa-anläggningar med massage eller närhet till naturen har blivit populära önskemål för semestern.

Om du bokar en hälsoresa till Kanarieöarna med någon av de större researrangörerna ingår ofta:

  • Föreläsningar i många olika ämnen med fokus på hälsa, mat och stresshantering.
  • Aktiviteter som yoga, mindfulness, laga rawfood eller vegetarisk mat, vattengymnastik och annat som läker vår moderna stressade kropp, knopp och själ.

Många av de som åker på måbra resorna kommer inte bara hem utvilade utan med vänner för livet. Gruppen svetsas samman när ni delar tidiga mornar på yogamattan och i rawfoodköket eller lär er hantera det stressade samhället (som kan leda till utbrändhet, fibromyalgi eller andra omvälvande livsförändringar) under föreläsningar om mindfulness.

Ett annat populärt alternativ är också vandringar i den fantastiska naturen på Kanarieöarna. Här finns över 1000-tals kilometer av vandringsleder för både nybörjare och erfarna. Så du kan välja precis den vandringsresa som passar dig och din kropp.

Populära resmål för må bra resan är vackra Puerto de Mogán och Playa del Inglés på Gran Canaria.

Här har man ofta komponerat resor med hjälp av en kändis intresse för träning och hälsa som ska locka resenärer. Visst låter det intressant att få äta frukost tillsammans med ett f.d. hockeyproffs eller yogalärare och få tips och råd av en specialist på kost och GI-metoden.