Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

Återvändaren förbereder 50-årsjubileum på Kanarieöarna

2014-11-10

Gun-Britt Holgersson återvänder till Kanarieöarna för att vara med och förbereda turistkyrkans 50-årsjubileum.

Gun-Britt Holgersson och hennes make hade inga planer till en början att stanna och bo på Kanarieöarna. Men när hon upptäckte hur turisterna på Kanarieöarna fann en tro till Gud, ville hon satsa allt och arbeta helhjärtat med den Skandinaviska turistkyrkan. Inom svenska kyrkan har Gun-Britt varit förlagsredaktör, musikproducent och sångförfattare. Det var Gun-Britt som skapade julföreställningen “Den levande sjungande julgranen” som sattes upp och visades i 20 år i Filadelfiakyrkan i Stockholm.

Vy över Kanarieöarna

Historien bakom hennes engagemang och varför hon valde att stanna för att arbeta med turistkyrkan berättar hon i en intervju med DAGEN.se. Nästan en miljon skandinaviska turister besöker Kanarieöarna varje år. Gun-Britt berättar att hon haft både många och långa samtal genom åren med olika turister. Majoriteten av de som besöker den Skandinaviska turistkyrkan är äldre personer som har en grundläggande kunskap om kristen tro. Att komma hit verkar vara enklare och mindre dramatiskt eftersom man är helt anonym och man vet att ingen ser på, menar Gun-Britt.

Efter tretton år på Kanarieöarna berättar Gun-Britt Holgersson att hon är otroligt tacksam. Nu har Gun-Britt och hennes make sedan några år tillbaka bott utanför Lidköping. Men att få komma tillbaka för turistkyrkans 50-årsjubileum är Gun-Britt jätteglad för, och samtidigt kunna fira sin 75-års dag kunde inte bli bättre tajming.