Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

Kanarieöarna mest självklara vintersemestern

2014-11-17

Trots den fantastiska sommaren Sverige fick uppleva i år finns det fortfarande resenärer som drömmer sig bort och vill undvika vinterkylan. Kanarieöarna är resmålet som de flesta väljer för att bli garanterade värme, sol och bad. Speciellt nu med vinterns resenyhet: charter med valfri reslängd.

Varför allt fler väljer Kanarieöarna framför andra resmål

Förra året kunde man se en minskad efterfråga på charterresor och semester utomlands. Många menar att anledningen till det minskande intresset var att euron och dollarn blivit dyrare. En annan anledning är oroligheterna i Thailand och Egypten som har varit populära resmål för skandinaver. Än idag har Egypten inte återhämtat sig och militärkuppen i Thailand gör att många undviker resmålen.

Strand på Kanarieöarna under vintersemestern

Resenärerna som bokat sin semester till de oroliga områdena styr om planerna och väljer de trygga och solsäkra Kanarieöarna istället. Ebolautbrotten i Västafrika är också en påverkande faktor till varför många väljer att resa hit i vinter. Även resor till de länder i Afrika som inte är drabbade av viruset blir avbokade. Resebolaget Ving har därför dragit in resor till Gambia, även Apollo stoppar resorna till Senegal som ansågs vara en av deras spännande vinternyheter i år.

Flexibla reslängder en nyhet

2014 har många av charterbolagen valt att införa mer flexibla reselängder på charter. Detta gör självklart att intresset ökar hos resenärerna. Nu behöver man inte nöja sig med en eller två veckor semester. Äntligen kan du välja fritt hur länge du vill njuta av din ledighet på vackra Kanarieöarna.