Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

Undervattensmuseum för dykare byggs på Lanzarote

2014-11-04

Se skulpturerer på 15 meters djup

Snart ska ett nytt projekt dras igång för att expandera Lanzarotes kulturliv som förhoppningsvis även kommer locka fler turister. Styrelsen för Centros de Arte har gett deras godkännande att gå vidare med arbetet “Museo Atlántico Lanzarote” som kommer bli ett museum i form av olika statyer på havets botten.

Strand på Kanarieöarna

Den engelska skulptören och dykaren Jason deCaires Taylor är konstnären bakom verken som redan har skapat flera undervattensmuseum runt om i världen. Skulpturerna kommer placeras utanför Las Coloradas i Playa Blanca. Statyerna är gjorda av material som är helt ofarliga för miljön och Taylors ambitionen är att skapa ett konstgjort rev som gynnar det marina livet och får området att blomstra av koraller.

Samlingen av verken kommer placeras inom ett område på 2500 kvadratmeter och ligga på 12-15 meters djup på den släta sandbotten. I närheten av Las Coloradas ligger de skyddade mot starka strömmar och kommer bli en fantastisk uppvisning för både snorklare och dykare.

Skulpturerna är konstruerade för att hålla i över 300 år, och budgeten för konstverket ligger på 700 000 euros. Pedro San Ginés som är president och minister för turismen på Lanzarote hyllar projektet ser det som en investering för framtiden. Han menar även att konstverket kommer räknas som en historisk milstolpe för Lanzarote som representerar 2000-talet.