Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

Deckarförfattarinnan lever drömmen på Gran Canaria

2014-11-13

Mari Jungstedt om lugnet på Gran Canaria

Den svenska deckarförfattarinnan Mari Jungstedt hade drömt om att flytta till Spanien i över två decennier. Äntligen har drömmen blivit sann.

Mari och hennes fästman Ruben bor numera i den lilla charmiga fiskebyn Arguineguín på södra Gran Canaria. Mari berättar i en intervju med expressens bilaga Leva & Bo att de köpte ett halvrenoverat hus förra året. Eftersom huset bara var halvklart fick de hitta på och fixa mycket själva. De gjorde om köket helt och för att få in det vackra dagsljuset byggde de en inomhusbalkong på tredje våningen. Alla möbler och tillhörigheter skickades ner i en stor container från Maris gamla hus på Gotland. Hon berättar hur hon ville ha det personligt i det nya huset på Gran Canaria och att det är viktigt att känna sig som hemma.

En lugn dag vid vattnet i en hamn på Gran Canaria

Sydkusten på Gran Canaria är ett av världens mest solsäkra ställen därför spendera de mycket tid på den egna soliga takterassen. Gärna tillsammans med vänner och familj som ofta är på besök. Varför Mari Jungstedt valde Kanarieöarna berättar hon är på grund av att hon alltid känt sig hemma i Spanien och hennes språkkunskaper i spanska är så pass bra att hon kan kommunicera med de kanariska invånarna.

Mari berättar att den lilla byn Arguineguín är helt befriat från hets och stress. Här ser man inte en enda jäktad människa. Även den ödmjuka attityden i byn är något som Mari och hennes make talar varmt om: “Man sköter inte bara sitt utan ser verkligen varandra.”