Planera din resa med Virtual Reality och VR-glasögon

Var ska vi åka och hur vill vi bo? Kommer barnen att gilla det?

Slipp osäkerheten med ny teknik: Med Virtual Reality (VR) är det möjligt att uppleva resmål och hotell redan innan du bokar.

Flera resebyåer planerar att haka på trenden där resekataloger spelas in i Virtuell Verklighet .

Kunderna erbjuds sedan att sätta på sig speciella VR-glasögon som gör det möjligt att se resmålen framför sig. Hela familjen kan alltså sätta på sig VR-glasögonen och ta reda på:

  • om det är Gran Canaria eller Teneriffa som lockar mest.
  • vilken strand som är finast.
  • om hotellets pool ser inbjudande ut.

Tack vare VR så kommer du veta exakt vad du får för pengarna och hur nära det är till stranden. Du har ju redan gått runt i hotellets restaurang och valt bästa vägen till solstolen! Att planera en resa kommer bli otroligt mycket lättar med hjälp av VR.

Det här är möjligt tack vare speciella 360 graders kameror som först spelar in olika resmål och sedan låter oss titta på filmerna genom speciella VR-glasögon, där vi kan vandra runt i olika miljöer medan vi planerar resan.

För den som vill pröva någon ny kanarieö är det här fantastiska nyheter: Kanske funderar du på att besöka en av de mindre kända öarna, som El Hierro eller La Gomera, men är osäker på om det passar dig. Inga problem, ta en virtuell titt på städer, stränder och urskogar i förväg.

För den som gillar att åka på vandringsresor till Kanarieöarna erbjuder VR också fördelar. I framtiden kommer du kunna ta en virtuell vandringstur och i förväg avgöra om en vandringsled är en lagom utmaning.

Den bästa tekniken för virtual reality resor med VR-glasögon kräver fortfarande dyra investeringar och kommer finnas främst på resebyråernas kontor.

Men glasögon för hemmabruk blir allt billigare och med dessa är det möjligt för nästan vem som helst att utforska hotellen eller strandpromenaderna hemifrån.

Antagligen dröjer det inte länge innan vi kan ladda ner virtual reality versionen av årets resekatalog.