Så reser du rättvisemärkt till Kanarieöarna

Vi som semestrar på Kanarieöarna är de lokala familjeföretagens viktigaste kunder.

Hela 80% av öns inkomster kommer från turismen.

Men det finns en oroande trend:
Trots att allt fler reser till öarna så sjunker inkomsterna för de små restaurangerna och familjeföretagen. Och lokala företag riskerar att gå i konkurs om trenden fortsätter.

Att det drabbar de mindre familjeägda restaurangerna och butikerna förklaras med vår allt större kärlek till all-inclusive resor. Runt 1 av 4 som reser till Kanarieöarna bokar allinclusive.

Och varför till exempel gå ut och äta när all mat är inclusive? Bra fråga!

För att hjälpa lokala företagare har Presidenten för öarna tipsat turister om att resa rättvisemärkt genom att utforska mer av vad öarna kan erbjuda.

Till exempel genom att besöka någon familjerestaurang, shoppa på en lokal marknad eller åka på en utflykt till någon av de mindre byarna.

Det hjälper öarnas mångfald av butiker, restauranger, paradorer, muséer och teatrar att fortsätta erbjuda oss resenärer allt det vi älskar med Kanarieöarna.

Så reser du rättvisemärkt

Några sätt att bidra till öarnas mångfald och de hårt arbetande kanariernas inkomster kan vara att:

  1. pröva att bo på något litet lokalt hotell, pensionat eller hyr en lägenhet via Airbnb.
  2. ät middag på någon lokal fiskerestaurang eller shoppa i lokala hantverksbutiker.
  3. hyr en bil en dag och gör en dagsutflykt, stanna till i någon av de fantastiska mindre orterna för fika, shopping eller lunch.

Missa inte att pröva de lokala vinerna från någon av Kanarieöarnas många vingårdar när du går ut och äter. De passar perfekt till ekologisk nyfångad fisk.