Saluhallarna i Santa Cruz är en fröjd för öga och plånbok

Gör en shoppingresa till saluhallen Mercado de Nuestra Señora de Africa i Santa Cruz på Teneriffa:

Här kan du köpa:

  • godsaker till en picknick för dagsutflykten.
  • färska matvaror för dig som gärna lagar mat själv.
  • eller så kan du köpa hem till exempel kryddor som en gåva.

Missa inte de små restaurangerna och tapasbarerna.

Intrycken börjar med färgsprakande snittblommor i alla naturens färger så fort du stiger innanför den stora porten.

Sen följer grönsaker, frukter och kryddor som är till salu i de små stånden. Vill du köpa chark och ost hittar du dem lite längre in. Och det är bara på första våningen

La Recova och Mercado de Nuestra Señora de Africa

Marknaden med det spännande namnet Mercado de Nuestra Señora de Africa har faktiskt inget med Afrika att göra. Den är uppkallad efter ett katolskt helgon.

Du hittar den i en stor byggnad kallad La Recova som ligger ca 500 meter från busstationen.

Shopping på marknaden i Santa Cruz

Om du blir sugen på mat här är du inte ensam (vi blev det) och det finns flera små barer och restauranger där du kan köpa enklare tapas, drycker och de klassiska Spanska "smörgåsarna" som kallas Bocadillos.

Kanarieoarna.nu gjorde en rundvandring i Santa Cruz saluhall Mercado de Nuestra Señora de Africa La Recova, där det mesta i matväg fanns att köpa. Allt från grönsöker, kött och fisk till ost, kryddor och nybakat bröd.

Shopping i fruktståndet på marknaden i Santa Cruz de Teneriffa

Prisnivån är antagligen lägre än i de stora turistorterna och i snabbköpen, och de kan vara bra att känna till som jämförelse.

Handla lokalt producerade grönsaker på Mercado de Nuestra Señora de Africa

Den som lagar en del mat själv under semestern och tröttnat på turistorternas snabbköp kan gärna besöka en lokal marknad. Men det passar lika bra för dig som vill njuta av syn- dofter och smaker på plats i saluhallen eller shoppa med dig något hem från Santa Cruz.

Köp hem kryddor från Santa Cruz marknad

En trappar ner finns fisk och skaldjur och fantastiska restauranger som specialiserat sig på att servera dessa delikatesser. Utbudet på färsk fisk är stort i farvattnet runt Teneriffa och de övriga Kanarieöarna.

Tillagning av färsk fisk utan krångel: Havssalt, vin, olja och lite peppar är det som gäller. Det viktiga är att behålla fiskens smak och karaktär.

Färsk fisk direkt från marknaden är fantastiskt gott