Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

Kulturcentret på Teneriffa fyller sex år

2014-11-06

I veckan fyller kulturcenter Tenerife Espacio de la Artes i Santa Cruz sex år. Det firades i helgen med fritt inträde till utställningarna och med 10% rabatt på alla produkter som säljs i butiken på museet. Kulturcentret förkortas ofta till TEA, vilket också är bokstäverna som pryder den moderna byggnaden.

I det tjugo tusen kvadratmeter stora museet kan du besöka Óscar Domínguez Institute, Alejandro Cioranescu Island Library och Centre for Photography Island of Tenerife. Här kan du även handla i deras butik och äta lunch i restaurangen som ligger trevligt belägen i byggnaden.

Utsikt över havet på Kanarieöarna

Museet ligger beläget i centrala delen av Santa Cruz, precis mellan marknaden Nuestra Señora de Africa och kyrkan Iglesia de la Concepción. Ambitionen för det enorma museet och kulturområdet frambringades av spanjoren Javier Gonzalez Durana. Målen var framförallt att främja den nya blommande kulturen. Även att förena och samarbeta olika länder emellan och att stötta öns unga talanger.

Byggnaden ritades av schweiziska arkitektfirman Herzog de Meuron och bebyggelsen utfördes av den kanariska arkitekten Virgilio Gutierrez Herreros. Under dessa sex år har museet haft 1,5 miljoner besökare, 103 utställningar och visat 1200 filmer.

I samband med firandet inleddes en fototävling för att främja ungas fototalanger. Alla som har ett Instagramkonto kan delta. Fram till den 27 november kan man tävla genom att publicera en bild som ger den mest rättvisa och ärliga bilden av kulturcentret.